Respect pentru pompieri

Prin acest blog ne aratam respectul fata de pompieri

Pompierii au noi masini de interventie

Inspectoratele pentru Situații de Urgență din București și Ilfov au primit la începutul lunii trecute o tranșă de 25 dintre cele 38 de noi autovehicule pentru intervenții, după investiții de 45,55 milioane lei (aproximativ 10 milioane euro). Cele mai multe autovehicule sunt Volvo (FL și FMX), însă există și șase unități Opel Movano și un Iveco Magirus. Noile autospeciale vor înlocui o parte dintre autospecialele vechi de peste 30 de ani, care nu mai pot fi reparate.

Începând de luna trecută, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Bucureşti şi judeţul Ilfov beneficiază de 25 de autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, achiziţionate prin Proiectul “Dezvoltarea şi Dotarea Serviciilor Profesioniste pentru Intervenţii în Situaţii de Urgenţă în Regiunea Bucureşti-Ilfov” din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 45 de milioane lei şi prevede achiziţionarea unui număr total de 38 de autospeciale, cea de-a doua tranşă de 13 autospeciale de intervenţie urmând să sosească în cel mai scurt timp. Acest prim lot a fost recepţionat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” din Bucureşti, unde, printre invitaţii comandantului pompierilor bucureşteni, colonel Stelian Duduş, s-au aflat şi dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, colonel Marcel – Sorin Lucaciu, inspectorul general al IGSU şi colonel Claudiu Avram, inspectorul şef al ISU “Codrii Vlăsiei” al judeţului Ilfov.
Inspectorul general al IGSU a precizat faptul că, la finalizarea acestui proiect, cele două inspectorate vor înlocui aproximativ 36% din tehnica pe care o au în dotare în momentul de faţă, manifestându-şi speranţa că prin derularea de noi programe operaţionale, Bucureştiul va deveni, în următorii 3-4 ani, o capitală 100% europeană în ceea ce priveşte dotarea cu echipamente necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă. Dintre cele 25 de autospeciale, 16 au fost repartizate pompierilor militari bucureşteni, iar celelalte nouă au fost distribuite colegilor din judeţul Ilfov. Acestea constau în 17 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de diverse capacităţi, şase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordare a primului ajutor, o autospecială pentru cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic şi radiologic) şi o autospecială pentru descarcerări grele. Majoritatea autovehiculelor sunt Volvo FL și FMX, dar există și șase unități Opel Movano și un Iveco Magirus. Noile achiziţii înlocuiesc o parte din tehnica veche de 30 de ani şi vor permite îmbunătăţirea capacităţii de  răspuns în situaţii de urgenţă în zona Bucureşti – Ilfov, contribuindu-se astfel la creşterea gradului de siguranţă a populaţiei.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: